tiistai 25. toukokuuta 2010

Intensive Shoemaking for Beginners vol. 2

Eilen pääsimme melko pitkälle jalkineen kaavoituksessa. Tänään jatkoimme kaavan muotoilua. Kaikki muotoilu tapahtui "mean form":in kautta, jonka omassa päässäni suomensin peruskaavaksi. Eilen jäljensimme siis jalkineen sisä- ja ulkosivut päällekäin. Tänään teimme peruskaavan yhdistämällä niiden molempien linjat keskiarvon mukaan. Ainoastaan kaavan alareunassa linja kulki alemman viivan mukaan. Se pyöristettiin haluttuun muotoon. Näin siis saatiin aikaan "mean form", peruskaava.


Kaavan kuosittelu tehtiin näin saadun peruskaavan avulla. Sitä jäljentämällä ja muotoilemalla valmistimme jalkineen päällisen ja vuorin kaavat.



Kun kaavat oli kuositeltu valmiiksi, ladoin ne nahan päälle pituussuuntaan (nahka venyi siis leveyssuunnassa, ei pituussuunnassa) ja leikkasin kappaleet irti.




4 kommenttia:

  1. Anna mun kaikki kestää! Tollasia noin havainnollisia kuvia en oo enne nähny....jukrat sää oot hyvä. Nyt mäkin hoksasin miks mua noi kaikki hemmetin kädentaito, käsityö ja dissaini jutut ahistaa. Tollasta roskaa meille myydään muka DESIGNENÄ!

    Mari-ta

    VastaaPoista
  2. Hei Marita, uskoakseni tarkoitit kommentoida kirjoitustani "Ajatuksia Design Week Jyväskylä -tapahtumasta"? Mainitsemasi käsitteet ovat tosiaan ihan sekasin tässä tapahtumassa. Jäin itse vielä miettimään, että mitä pahaa olisi ollut puhua reilusti käsityömyyjäisistä tai vaikka Crafts Torista, jos halutaan tapahtuman kuulostavan hienommalta? Käsityöhän on oma alansa siinä kun designkin. Ei käsityöläisen ole mitään järkeä esiintyä designerina, vaan olla ylpeästi käsityöläinen. Hyvä käsityöhän on arvokas asia siinä kun hyvä designkin. Ehkä käsityön arvoa laskee juuri se, että käsityöläinen julistautuu mieluummin designeriksi suuremman arvostuksen toivossa? Se tekee hallaa käsityön arvostukselle, ja tekee kokonaisuudesta sekavan kuluttajan silmissä. Ei ihme että olet kokenut koko asian ahdistavana.

    VastaaPoista
  3. hei, onko blogilla sähköpostiosoitetta?

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen hdi_80 (a) hotmail.com, palaute on sydämellisesti tervetullutta sekä sähköpostilla että kommentoimalla suoraan tekstejä!

    VastaaPoista