keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Slow Design Week Finland vol. 2 - vierailu Lahtisten huopatehtaaseen

Tiistain osuus alkoi tutustumisella Lahtisten huopatossutehtaaseen, joka sijaitsee Jämsässä. Tehtaissa vierailu on todella antoisaa, sillä niissä on aina aivan oma tunnelmansa. Suunnittelija saa todella syvällisen ymmärryksen tuotteiden suunnitteluun nähdessään niiden syntyprosessin. Olikin todella kiehtovaa nähdä, miten huopatuote syntyy. Eniten minua hämmästytti se, miten paljon huopa kutistuu käsittelyn aikana; lasten pienikokoinen huopikas on prosessin alussa isojalkaisen miehen kokoinen huopasukka. Käynti oli ainutlaatuinen kokemus, sillä normaalisti tehtaaseen ei päästetä ulkopuolisia seuraamaan tuotantoprosessia. Meillekin asiat kerrottiin aika yleisellä tasolla. Aki Choklat on suunnitellut Lahtiset-merkille huopamalliston (http://www.lahtiset.fi/mallisto/aki-choklat-for-lahtiset.html), jossa perinteinen tuote on ajateltu uudella tavalla. Mallistossa huopatossuista on tehty aito design-tuote, jonka ajattelen edustavan Slow Designia. Tuotteet ovat kestäviä ja laadukkaita, pitkälle kehitettyjä design -tuotteita, jotka kestävät aikaa muotoilunsa ja laatunsa puolesta. Mallistoon kuuluu huopatossujen lisäksi myös laukkuja.

Vierailun päätteeksi kävimme tehtaanmyymälässä, jossa näimme erilaisia valmiita tuotteita. Muistan itse lapsuudestani punaiset huopikkaat, joita rakastin tosi kovasti kunnes ne jäivät minulle pieniksi. Sen muistona löysinkin itselleni aivan huikean hienot "säärystimet":






En tiedä mikä näiden oikea nimi on, mutta tavoitin juuri sen oikeanlaisen punaisten huopikkaiden fiiliksen tässä tuotteessa, kuitenkin modernimmalla tavalla toteutettuna. Ensi talvena en varmasti palele sääristä kun yhdistän nämä mustiin talvinilkkureihini. Ja nyt hankintalistalleni ilmestyi punainen huivi, myssy ja hansikkaat... Niitä on onneksi vielä muutama kuukausi aikaa suunnitella ja toteuttaa. Hitaasti hyvä tulee....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti